6 Mayıs 2011 Cuma

Fenerbahçe Acıbadem iyi başladı

Aroma Bayanlar Play -Off Final Serisi ilk maçında Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom’u 3-2 mağlup eden Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımımız, seride 1-0 öne geçti.



Karşılaşmayı Başkanımız Aziz Yıldırım, Asbaşkanlarımızdan Murat Özaydınlı, Şekip Mosturoğlu, Ömer Temelli, Yönetim Kurulu Üyelerimizden Hakan Dinçay ile Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar da izledi.


Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımımız maça iyi başladı. İlk teknik molayı 8-4 önde geçen Takımımız, teknik mola sonrası kolay sayılar buldular. Farkı açan Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımımız bloklarında Vakıfbank Güneş Sigorta’ya şans tanımayınca ikinci teknik molayı 16-7 önde tamamladı. Takımımız Sokolova ve Seda ile sayılar bulduğu seti 25-14 kazandı.



İkinci sete takımlar karşılıklı sayılarla başlarken ilk teknik molayı 8-6 önde geçen Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom oldu. Teknik mola sonrası etkili servis atmaya başlayan sarı-kırmızılılar 4 sayılık farka ulaştı: (8-12). Glinka ile sayılar bulan Vakıfbank Güneş Sigorta seti 25-25 alarak maçta durumu 1-1 yaptı.



Üçüncü set ilk teknik molaya Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom 8-6 önde girdi. İkinci teknik molaya 16-12, seti de 25-17 önde tamamlayan Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom maçta 2-1 üstünlüğü yakaladı.



Dördüncü sette ilk teknik mola, 8-4 Vakıfbak Güneş Sigorta Türk Telekom’un üstünlüğünde tamamlandı. Sokolova ile hücumda etkili olan Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımımız farkı kapattı ve 10-10’da eşitliği yakaladı ardından da 13-11 öne geçti. 15-15’te skora tekrar denge gelirken Fenerbahçe Acıbadem blok sayısı ile ikinci teknik molaya 16-15 önde girdi. Teknik moladan sonra sayılar bulmaya devam eden Takımımız iyi defans ve yaptığı bloklarla farkı açtı. (22-17) Glinka ile sayılar bulmaya başlayan Vakıfbank Güneş Sigorta farkı 1’e düşürdü ama seti 25-22 kazanan Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımımız oldu.



Beşinci sette Takımımız Sokolova, Vakıfbank Güneş Sigorta ise Glinka ile sayılar kazandı. Sette saha değişimi Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom lehine geçilirken, sarı-kırmızılılar 3 sayılık fark yakaladı: (6-9) Bu sırada Osmokrovic ufak bir sakatlık geçirdi. Bir süre yerde kalan Osmokrovic’e sağlık ekipleri müdahale etti. Takımımız bu dakikalarda 12-12’de eşitliği yakaladı. Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom Glinka ile 13-12 öne geçti, Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımımız ise Sokolova ile durumu 13-13 yaptı. Nikolic ile yeniden öne geçen taraf Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom oldu. Nikolic’in auta vurduğu topla maç sayısı kullanan Takımımız yaptıkları blokla seti 16-14 maçı da 3-2 kazandı.



FENERBAHÇE ACIBADEM-VAKIFBANK GÜNEŞ SİGORTA TÜRK TELEKOM: 3-2



Salon: Burhan Felek

Hakemler: Ebru Meriçkan, Gökhan Dağ



Fenerbahçe Acıbadem: Fürst, Seda, Osmokrovic, Eda, Naz, Sokolova, Songül (L), Nihan, Yağmur

Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom: Bahar, Gözde, Glinla, Poljak, Özge, Nikolic, Gizem (L), Güldeniz, Bahanur, Nilay



Setler: 25-14, 15-25, 17-25, 25-22, 16-14

Süre: 123 dakika (22-22-25-31-23)

3 Mayıs 2011 Salı

Fenerbahçe Acıbadem 3 - Galatasaray Medical Park 0

Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımımız, Aroma Bayanlar Voleybol Birinci Ligi Play-Off yarı final ikinci maçında, Galatasaray Medical Park’ı 3-0 mağlup ederek seride durumu 2-0’a getirdi ve finale yükseldi. Takımımız finalde Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom ile karşılaşacak.



Karşılaşmayı Asbaşkanlarımızdan Ali Koç, Yönetim Kurulu Üyelerimizden Yasemin Merçil, Turan Şahin Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ile Profesyonel Futbol Takımımızın kaptanı Alex de Souza da izledi.



Karşılaşmada ilk teknik molaya 8-6 önde giren taraf Galatasaray Medical Park oldu. 13-13’te eşitliği yakalayan Takımımız ardından ikinci teknik molaya 16-14 önde girdi. Oyuna yavaş yavaş ağırlığını koyan Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımımız farkı açtı. (18-14). Karşılıklı sayılarla devam eden seti Takımımız 25-23 önde tamamladı.



İkinci sete iyi başlayan Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımımız ilk teknik molaya 8-5, ikinci teknik molaya da 16-9 önde girdi. Sokolova ve Osmokrovic ile etkili olan ve iyi defans yapan Takımımız seti 25-16 alarak maçta 2-0 öne geçti.



Üçüncü sette İpek’in ortadan hücumlarında etkili olan Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımımız ilk teknik molayı 8-5 önde tamamladı. Teknik mola sonrası Skowronska ile sayılar bulan Takımımız Galatasaray karşısında farkı açtı. Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımımız seti 25-18 alarak maçtan 3-0 galip ayrıldı.



Maçın ardından Galatasaray Medical Park’ın kaptanı Arzu Göllü voleybolu bıraktı. Taraftarlarımız Arzu’yu tribünlere çağırarak destek verirken, tecrübeli oyuncu da Takımımıza finalde başarılar diledi.





FENERBAHÇE ACIBADEM 3-0 GALATASARAY MEDICAL PARK



Salon: Burhan Felek
Hakemler: İlhami Şenyurt, Metin Korkut



Fenerbahçe Acıbadem: Naz, Sokolova, İpek, Skowronska, Osmokrovic, Eda, Songül (L), Nihan, Yağmur
Galatasaray Medical Park: Erika, Özlem, Ivana, Deniz, Gökçen, Seda, Funda (L), Karina, Gamze, Merve



Setler: 25-23, 25-16, 25-18

Süre: 75 dakika (27, 23, 25)