7 Aralık 2011 Çarşamba

BÜYÜK DERBİ BUGÜN

Fenerbahçemiz, Süper Toto Süper Lig'in 14. haftasında, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da, bugün saat 19.30'da başlayacak mücadelede ezeli rakibi Galatasaray ile karşılaşacak. Fenerbahçe ile Galatasaray arasında tarihi 102 yıl öncesine dayanan rekabetteki 368. randevu, Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasındaki bu maçta gerçekleşecek. İki takım arasında bugüne kadar oynanan 367 maçta, 140 galibiyetle Fenerbahçemiz üstün durumda. Bu maçların 111'i beraberlikle sonuçlanırken, Galatasaray'ın ise 116 galibiyeti bulunuyor. Fenerbahçe, 514-464 ile atılan gol sayısında da üstün.

Ligde 107. randevu

Galatasaray ile Fenerbahçemiz, 54. sezonunu geçiren lig tarihinde şimdiye dek 106 kez karşı karşıya geldi. Genel toplamdaki üstünlüğünü lig maçlarına da yansıtan Takımımız, ezeli rakibine galibiyet sayısında 44-29 üstünlük kurmuş durumda. 33 maçın berabere sonuçlandığı lig maçlarında Fenerbahçe'nin attığı 138 gole, Galatasaray 103 golle karşılık verebildi.

Son maçın galibi Fenerbahçe

Ligde, geçen sezonun ilk yarısında Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan maç, 0-0 beraberlikle sona ermişti. Ligin ikinci yarısında, iki takım arasında Galatasaray'ın yeni stadı Türk Telekom Arena'da oynanan ilk maç olma özelliğini karşılaşmayı ise Takımımız Semih ve Alex'in golleriyle 2-1 kazanmıştı.

Kaptan Alex'in derbi karnesi

Öte yandan Profesyonel Futbol Takımımızın Kaptanı Alex de Souza, derbi maçlarda gösterdiği üstün performansla dikkat çekiyor. Süper Lig'in son gol kralı olan Kaptan Alex, son 8 sezonda Beşiktaş ve Galatasaray ağlarını toplam 19 kez havalandırdı. Beşiktaş'a 20 maçta 13 gol atan Brezilyalı futbolcu, Galatasaray filelerine ise 6 gol bıraktı. Alex de Souza, geçen sezon Türk Telekom Arena'da oynanan maçın 87. dakikasında Fenerbahçe'ye 2-1'lik galibiyeti getiren gole de imza atmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder