7 Aralık 2011 Çarşamba

FENERBAHÇE ÜLKER FRANSA SEFERİNE ÇIKIYOR

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, Turkish Airlines Euroleague’de A Grubu’ndaki sekizinci maçında, deplasmanda Fransa’nın Sluc Nancy takımı ile karşılaşacak. 7 Aralık Çarşamba akşamı oynayacak mücadele TSİ 22:00’de başlayacak ve NTV Spor’dan canlı olarak yayınlanacak.

Takımımız mücadele ettiği A Grubu’nda 4 galibiyet, 3 mağlubiyet ile averajla lider durumda bulunuyor. Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız ilk maçında evinde konuk ettiği rakibini 90-86’lık skorla mağlup etmişti. Takımımız da Roko Ukic geçtiğimiz hafta Euroleague kariyerinde 200 asiste ulaştı. Kaptanımız Ömer Onan’ın ise Euroleague kariyerindeki 1000. sayısına ulaşması için 2 sayı daha bulması gerekiyor. Ayrıca Kaya Peker’in Euroleague’deki 700. ribaunduna ulaşması için 2 ribaunda ihtiyacı var.

İstatistiklere baktığımızda Takımımız 559 sayı bulurken potasında 549 sayı gördü. Fenerbahçe Ülker’in lokavtın bitmesiyle NBA’e geri dönen oyuncusu Thabo Sefolosha 11,4 ribaund ortalaması ile halen takımın en skorer ismi durumunda. Bu oyuncuyu 10,4 ortalama ile Ömer Onan, 10,1 ortalama ile Bojan Bogdanovic takip ediyor. Emir Preldzic ise 3,7 asist ortalaması ile takımının en fazla asist yapan oyuncusu.

Bu zorlu grupta Sluc Nancy’nin ise 3 galibiyet ve 4 mağlubiyeti bulunuyor. Fransız ekibi puan cetvelinde ise averajla son sırada. Sluc Nancy grubunda 561 sayı ile en skorer takım olurken potasında gördüğü 591 sayı ile en fazla sayı yiyen takım konumunda. Fransız ekibinin önemli oyuncusu Nicolas Batum 15,8 ortalama ile takımının en skorer ismi durumunda. Bu oyuncusu 13,7 ortalama ile Adrien Moerman, 13,5 ortalama ile Akın Akıngbala takip ediyor. Akıngbala aynı zamanda 6,8 ribaund ile oynarken Nicolas Batum da 5,2 asist ortalaması ile takımının en çok asist yapan oyuncusu olarak öne çıkıyor.


THY Euroleague 8.hafta
SLUC NANCY - FB ULKER
saat: 22.00

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder